Recept!
PUBLICERAT: 2010-12-07 // 17:54:10
UNDER: Mat
Bjuder på ett super gott recept som jag och Daniel gjorde igår!
Moussaka!
Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g lamm eller köttfärs
500 g krossade tomater
2 msk tomatpurè
2 auberginer
3 dl mild yogurt
3 ägg
200 g feta ost
salt och peppar
Do like this
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk av olivoljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 30 min.
Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt ligga ca 15 min. Stek auberginskivorna i en stekpanna ca 2 min per sida. Varva köttfärssås och aubergine i en lätt smord ugnssäker form. Vispa samman yoghurt, ägg och peppar. Häll blandningen i formen och smula över fetaosten.
Gratinera mitt i ugnen i 225ºC, ca 20 min.
Servera moussakan med en grön sallad.
Blir super gott!! :)
Använd inte olivolja när ni steker auberginerna dom tar smak!
Hejsvejs!
Moussaka!
Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
500 g lamm eller köttfärs
500 g krossade tomater
2 msk tomatpurè
2 auberginer
3 dl mild yogurt
3 ägg
200 g feta ost
salt och peppar
Do like this
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 1 msk av olivoljan i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt bryna med tills den fått fin färg. Häll över tomatkross och tillsätt tomatpuré, socker, salt och peppar. Låt puttra under lock ca 30 min.
Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt ligga ca 15 min. Stek auberginskivorna i en stekpanna ca 2 min per sida. Varva köttfärssås och aubergine i en lätt smord ugnssäker form. Vispa samman yoghurt, ägg och peppar. Häll blandningen i formen och smula över fetaosten.
Gratinera mitt i ugnen i 225ºC, ca 20 min.
Servera moussakan med en grön sallad.
Blir super gott!! :)
Använd inte olivolja när ni steker auberginerna dom tar smak!
Hejsvejs!
Kommentarer
Trackback